Bij de thuisploeg waren een aantal spelers niet topfit maar de nodige ervaring was uiteraard welkom. De bezoekers grepen Herentals in de aanvangsfase stevig bij de keel en klommen ook al snel op voorsprong.

Een vrije trap werd al te gemakkelijk door Geerts binnengekopt en De Kempen zat meteen op rozen.

Niet veel later kreeg bezoeker Jasper Lambrechts prompt een rood karton onder de neus geduwd nadat de doorgebroken Baert werd neergehaald.  Het bleef voor de thuisploeg moeilijk om vooraan te geraken, zelfs met een mannetje meer op het grote veld.

Van Bouwel en De Swert konden wel even de neus aan het venster steken maar echt dreigend was het allemaal niet.  Aan de overzijde was het gevaar groter met een pegel van Geerts maar Olieslagers bokste het leder uit doel.  De bezoekers waren erg gevaarlijk op stilstaande fases, Helsen en Geerts kenden echter geen succes.  Vlak voor de pauze kreeg rood-wit het deksel op de neus wanneer Geerts zich goed vrijmaakte en Olieslagers geen schijn van kans liet, 0-2 op slag van rust.

Tijdens die pauze liet Beyens de moegestreden Heylen in de kleedkamer, Van De Weyer was zijn vervanger.  De thuisploeg toonde een ander gelaat in de tweede helft mede doordat De Kempen het initiatief aan Herentals liet.

Baert slaagde er bijna in om een gemeten voorzet van Slechten binnen te werken maar Mardulier belette de Herentalse aansluitingstreffer.  Enkele tellen later besloot De Swert vanuit een scherpe hoek nipt voorlangs.  Wanneer De Swert zijn poging van dichtbij van de lijn zag gekeerd worden groeide het besef dat er vandaag niet veel geoogst kon worden qua punten.

Aan de overkant moest Olieslagers een alweer perfect genomen vrije trap nog onder de lat wegboksen.  In de slotfase moest de thuisploeg de kelk nog tot op de bodem ledigen wanneer het een strafschop tegenkreeg die ook feilloos werd omgezet.

VC Herentals verloor dus met zware 0-3 cijfers die gezien de tweede helft toch overdreven zijn.  De thuisploeg kreeg na de pauze zelfs enkele goede kansen om minstens op gelijke hoogte te komen.  Toch kan je ook niet blind zijn voor de gebreken en stellen dat De Kempen, met een mannetje minder, over meer maturiteit beschikte en liet zien dat het niveau in 1e provinciale toch een heel stapje hoger ligt.

Volgende week wacht een nieuwe, maar loodzware uitdaging met een verplaatsing op zaterdagavond naar één van de titelfavorieten, Wilrijk.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven, De Swert Birger, Van Doninck Jelle, Baeten Steffe, Wouters Thomas, Baert Robin, Van Bouwel Ken, Slechten Jochen, Heylen Gerd, Van Peer Nick, Dufraing Kevin

Bank:  Dams Pieter, Backx Wesley, Van De Weyer Dries, Van Grieken Marc.
Vervangingen:  46e  Van De Weyer Dries voor Heylen Gerd.
Gele kaarten:  Van Doninck Jelle;  Van Bouwel Ken.